Mexico, del 1

Den nionde februari 2015 åkte jag alltså till Cancún, Mexico med min värdfamilj och två andra familjer (det var Sean's bästa barndomsvänner och deras familjer). Det var verkligen en av de bästa veckorna i mitt liv även om vi spenderade mestadels av tiden på hotellet. Det var så skönt att få åka till ett varmt och soligt Mexico från en snorkallt Michigan. Jag vet inte varför men jag var riktigt nervös över hur det skulle gå att flyga mellan länder då jag inte är ett riktigt barn i familjen men som tur va gick allting jättebra och jag hade inte behövt oroa mig. 
 
En lite rolig sak hände direkt nät vi landade i Mexico, och det var att en svensk kille började prata svenska med mina bröder. När vi kom ut ur flygplatsen och letade efter vår minibuss råkade vi stannade precis framför Fritidsresors bussar och en av de som jobbade måste trott att pojkarna var svenskar. När jag berättade för honom (på svenska) att de var från USA blev han förvirrad och fattade inte hur jag kunde prata svenska men de kunde inte så jag berättade att jag var utbytesstudent och då fattade han situationen bättre.
 
När vi kom till hotellet runt klockan 17/18 checkade vi in på våra rum och sedan gick vi ner till poolerna och simmade i ungefär en timme innan vi gick tillbaka till våra rum, bytte om och gick ner till buffen och åt middag. Vi hade all inclusive så piojkarna älskade att de kunde gå omkring och äta/dricka hur mycket de vill utan att behöva fråga eller betala. Alla var ganska trötta efter att ha rest hela dagen så vi gick och la oss lite tidigare den dagen.
 
De första dagarna var ganska lugna och vi gick mest runt mellan poolerna och stranden, simmade och tog det lugnt. Jag och Meg körde ett vatten aerobicspass, vi spelade volleyboll i vattnet och deltog i några av de andra aktiviteterna som de anordnande på hotellet. Eftersom jag redan efter första dagen (jag räknar tisdagen den 10de som den första dagen då dagen innan var resdag) brände mig ganska rejält på ryggen/axlarna och på bröstet så var jag tvungen att hålla i skuggan ganska mycket, men det stoppade mig inte från att spela fotboll på stranden varje eftermiddag. Tyvärr lyckades jag där skrapa knät i sanden och det eftersom jag badade varje dag började såret inte läka förrän när vi kom hem till Michigan. Någran morgnar gick vi även upp tidigare för att se soluppgången. Även om det var molnigt alla morgnar så var det skönt att få sitta på stranden och lyssna på vågorna.
 
På väg till flygplatsen!!
 
Up in the air
 
Hotellets reception(!!)
 
Utsikten från hotellrummets ballkong
 
Poolområdet på ena sidan av hotellet
 
Min solbränna efter en dag(!!) och hur jag frösökte minska smärtan på kvällen.
 
Receptionen när det var mörkt ute, det var så fint!!
 
Lite bilder från när vi såg på soluppgångarna ;)

Vaken i 25 timmar

I fredags vaknade jag som vanligt vid 6 och gjorde mig iordning för skolan. Jag kom hem vid 15:30 och gjorde mig då iordning för fotbollsträningen vid 16:30. Eftersom det var fredag hade vi bara träning i en timme och jag kom hem igen runt 6. Efter det packade jag om och åkte tillbaka till skolan. 

Skolan anordnade en "lock-in", det vill säga att vi spenderade hela natten i skolan och de hade massa aktiviteter. Jag kom till skolan klockan 19 och åkte hem vid 7 morgonen efter, och eftersom jag inte sov någonting i skolan under natten var jag alltså vaken i 25 timmar. Under natten spelade vi olika spel, lekar, sporter och kollade på filmer. När jag kom hem sov jag i några timmar och gick upp vid 13. Efter det hjälpte jag till att städa huset och göra iordning för avies födelsedags fest. 

Resten av helgen tog jag det lugnt för att få tillbaka den sömn jag missade.
Fotboll!!

Äntligen har fotbollssäsongen börjat!! Vi började med konditionsträning redan o januari men nu får vi äntligen börja träna med fotbollar. Här i USA är de väldigt strikta med deras regler för sporter så om vi hade börjat träna med fotbollar innan i måndags denna veckan kunde vi blivit avstängda och inte fått spela fotboll den här säsongen.

Dock så kunde träningarna börjat bättre. På redan andra träningen lyckades jag snubbla och dyka rakt ner i golvet och smälla i armbågen, höften och knät. Nu är hela mitt knät blåslagen, armbågen svullen och höften öm. På träningen dagen efter blev jag tacklad fick ett brännsår (från golvet) på andra knät och slog i samma armbåge igen så, för att göra allt lite bättre så är jag också förkyld. Just nu gör det ont när jag rör på mig med det lär väl bli bättre om några dagar. 

En positiv nyhet är att skolans  basketboll team vann alla sina matcher i sin division och spelar alltså nu mot andra lag som vunnit sina divisioner, om vi har riktigt tur kan vi blivit av de bästa lagen i Michigan. Tyvärr har jag inte kunnat gå på de senaste matcherna pga fotbollsträningar.